• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 09 Haziran 2020 17:30

İpekböcekçiliği, Kadın Üreticilerin Ellerinde Canlanıyor

İpekböcekçiliği, Kadın Üreticilerin Ellerinde Canlanıyor
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ipekböcekçiliği yetiştiriciliği ile yörede ipek sektörünün yeniden canlanacağını belirti

Menteşe Belediyesi ve Yerel Tohum Derneği ile ortaklaşa yürütülen “İpekböcekçiliği Yetiştiriciliği” projesi ile kozadan ipeğe giden emek dolu yolculuk yeniden canlanıyor. Kadın üreticilerin ellerinde yeniden hayat bulan ipekböcekçiliği yetiştiriciliği ile üreticilere yeni bir gelir kapısı sağlanıyor.

voyage otel

“İpek Evleri”nde Üretim Başladı

Menteşe’de bir zamanların en önemli geçim kaynağı olan ipekböcekçiliği yetiştiriciliği yeniden hayat buluyor. Kafaca ve Bayır Mahallesinde yaşayan 8 aile Menteşe Belediyesi’ne ait Bayır Mahallesindeki 450 adet dut ağacının yetiştiği 15 dönüm arazide, ipekböcekciliği yetiştiriciliğine başladı. Üreticilerin emekleriyle “İpek Evleri”nde yeniden canlanan ipekböcekçiliği yetiştiriciliği sayesinde, yörenin yeniden ipek sektöründe canlanması ve kırsal kalkınmanın oluşması hedefleniyor.

 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ipekböcekçiliği yetiştiriciliği ile yörede ipek sektörünün yeniden canlanacağını belirterek, “Menteşe Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olmaya özen gösterdik.  Bugün de özellikle kadın üreticilerimizin yanında olmaktan çok mutluyuz. Sivil toplum örgütlerimizden Yerel Tohum Derneğimiz ile geçmişte yöre halkının en önemli geçim kaynaklarından olan ipekböcekçiliğinin canlanması için bir çalışma başlattık. Bayır Mahallemizde bulunan 15 dönüm arazideki 450 dut ağacımızı, üreticilerimizin ipekböcekçiliği yetiştirebilmesi için Yerel Tohum Derneği’mizin hizmetine sunduk. 8 üretici ailemiz “İpek Evleri”nde üretime başladı ve ürünlerini elde etmeye başladılar.