• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Temmuz 2024 13:11

Kabotaj Bayramı kutlamaları resmi törenle başladı

Kabotaj Bayramı kutlamaları resmi törenle başladı
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bodrum'da resmi törenlerle başladı. Bayram nedeniyle gün boyu çeşitli etkinlikler yapılacak

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Bodrum’daki kutlamalar, Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu ile Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Yasin Bulut, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Raşit Gödelek, Bodrum Bölge Liman Başkanı Tuncay Aydın, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, STK temsilcileri, denizciler ve vatandaşlar katıldı. 

voyage otel

 

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından Bodrum Bölge Liman Başkanlığı çelengini Atatürk Anıtı’na sunan Liman Başkanı Tuncay Aydın, burada  bir konuşma yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla çağdaş bir yapıya kavuşturulması yolunda adımların hızlı ve kararlılıkla atıldığına dikakt çeken Aydın, "Bu süreçte yabancı ülke vatandaşları tarafından imkan ve zenginliklerin sadece kendi vatandaşlarımıza ait kılınmasına yönelik tedbirler hayata geçirilmiştir. 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren 815 sayılı Türkiye Sahillerinde Nakliyatı Bahriye (Kabotaj) ve Limanlarla Kara Suları Dahilinde İcrayı San'at Ve Ticaret Hakkında Kanun bu kapsamda alınan en önemli tedbirlerden biridir. Bu kanun Türkiye limanları arasında devam eden deniz ticaretini sadece Türk vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemiler ile gerçekleştirilmesini zorunlu kılmaktadır." dedi.

 

Kabotaj kanunun ülkeye ciddi yarar sağladığını ifade eden Aydın, ülkemizin gelişme sürecinde önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiğini sözlerine ekledi.

Resmi tören sonrası Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit Denizcilerin anısına hazırlanan çelengin deniz bırakıldı. Kabotaj Bayramı kutlamaları, gün boyunca sürecek.