• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 31 Temmuz 2024 21:54

Kumbahçe’de Marina İstemiyoruz

Kumbahçe’de Marina İstemiyoruz
Kumbahçe'de yapılmak istenen marina planına itirazlar sürüyor. "Kumbahçede Marina İstemiyoruz" platformu Bodrum Belediyesi'ne 300 kişinin imzaladığı toplu dilekçeyi teslim etti.

Bodrum Kumbahçe Mahallesi'nde mevcut gemi yanaşma limanının büyütülmesi ve marina yapılmak istenmesine karşı başlatılan mücadele sürüyor. Geçtiğimiz ay yapılmak istenen ÇED toplantısında STK'lar oda ve dernekler ile Bodrum halkının sert protestoları ile karşılaşan Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş. ile Çevre Şehircilik yetkilileri ÇED toplantısını yapamadan salondan ayrıldı. Halk Kumbahçede Marina İstemiyor pankartları ile kamuoyu oluşturdu.

voyage otel

 

Kumbahçe’de Marina istemiyoruz diyerek Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yi ziyaret eden Bodrum Halkının oluşturduğu "Kumbahçede Marina İstemiyoruz"Platformu üyeleri topladıkları 300 imzayı Başkan Tamer Mandalinci'ye teslim etti.

 

Yapılan ziyarette katılımcılar planlanmak istenen marinanın Kumbahçe ve Bodrum'a büyük zarar vereceği, denizde ve çevrede doğa tahribatı ile karşı karşıya kalınacağı açıklanarak, yaşanacak sosyo kültürel olumsuzluklar iletti. Mavi bayraklı plajda oluşacak deniz kirliliği ile vatandaşın kıyıdan denize girme hakkının da elinden alınacağının altı çizildi. Bir grup sermayeye rant sağlayacak bu projeye karşı olduklarını ifade ederek, Kumbahçe’yi korumak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söylediler.

 

Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş. tarafından Kumbahçe Mahallesi’ndeki mevcut gemi yanaşma iskelesine ilave yapılmak istenen Marina, beach ve feribot iskelesi Giritli Teyze ile Kumbahçe halk plajlarını içine alacak şekilde planlanacak. Bodrum halkı yapılmak istenen Marina projesinde karşı olduklarını dile getirerek tepkilerini gösterdi.

 

 

Kumbahçe’de Marina İstemiyoruz Platformunun Bodrum Belediyesi ziyaretinden sonra yaptıkları açıklama şöyle;

“Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ile yüz yüze yapılan görüşme sonrasında iki dilekçe resmi kayıtlara işlendi. Ekinde toplanan dilekçelerin bir sureti verildi. Yapılan görüşmede Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci söz konusu Kumbahçe limanı ile ilgili Bodrum Belediyesi'nden istenen ÇED görüşüne, bu gün belediye olarak olumsuz görüş bildirdiklerini açıkladı.

 

Başkan Mandalinci ayrıca ilçemizde tekne bağlama yeri konusunda denizcilik sektörünün büyük ihtiyacı olduğunu, ancak yeri konusunda seçici olunması gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

 

Katılımcılar 2004-2009 döneminde İçmeler tersaneler bölgesinde Bodrum Belediyesi İçmeler Liman projesi adıyla bir tesisin onaylandığı ve o yıllarda planın iptal edildiği şimdi ise gündeme getirilebileceği hatırlatıldı. Bodrum'da teknelere hizmet verecek limanın Bodrum Belediyesi'nin öncülüğünde yapılmasının önemine vurgu yapıldı.

 

Başkan Mandalinci, bu konuyu önemseyerek İçmeler tersane bölgesinde 2004-2009 döneminde planlanan ve onaylandıktan sonra bir vatandaşın itirazı ile iptal edilen Liman konusunda araştırma yapacağını ifade etti.

 

Katılımcılar tarafından başkan Mandalinci'ye bu konudaki hassas konular detaylı olarak ifade edildi.

 

Ayrıca Muğla Barosu ve Bodrum temsilciliği; Bodrum Belediyesi bu konuda dava açarsa, bu davaya müdahil olmak istedikleri kararını bildirildiler.