• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 30 Eylül 2024 11:54

Meteoroloji’den Muğla Kıyıları İçin Fırtına Uyarısı

Meteoroloji’den Muğla Kıyıları İçin Fırtına Uyarısı
Yetkililer, özellikle balıkçılar ve denizcilere yönelik olarak fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Muğla – 29 Eylül 2024: Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Muğla kıyılarında denizlerde beklenen fırtınaya karşı önemli bir uyarı yayımladı. Yapılan açıklamada, fırtınanın denizcilik faaliyetlerini olumsuz etkileyebileceği belirtilerek, vatandaşların ve denizde çalışanların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

voyage otel

 

Fırtına Detayları

 

Meteoroloji Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan bilgilendirmeye göre, 30 Eylül 2024 Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerinden saatte 50 ila 74 kilometre hızla eseceği ve fırtına şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Fırtınanın, 1 Ekim 2024 Salı günü öğle saatlerine kadar süreceği öngörülüyor.

 

Yetkililer, özellikle balıkçılar ve denizcilere yönelik olarak fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Vatandaşların da bu süre zarfında deniz kıyısında dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.