• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 26 Temmuz 2024 15:02

Milas Belediyesi Lavanta Hasadı Gerçekleştirdi

Milas Belediyesi Lavanta Hasadı Gerçekleştirdi
Kırcağız Mahallesi’nde lavanta bahçesi kuran ve alternatif tarım çalışmalarına devam eden Milas Belediyesi’nin projesi vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı. Makine

Milas Belediyesi tarafından çiftçilere alternatif eser sunmak ve vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebileceği bir alan oluşturmak için Kırcağız’da bulunan mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ilişkin olan 5 dekar toprağa dikilen 3 bin 500 adet lavanta fidesinin birinci hasadı yapıldı.

voyage otel

 

ÜRÜNLERDEN LAVANTA YAĞI ELDE EDİLECEK

 


Kırcağız Mahallesi’nde lavanta bahçesi kuran ve alternatif tarım çalışmalarına devam eden Milas Belediyesi’nin projesi vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı. Makine ile hasada uygun olmayan bitkinin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çalışanları tarafından orak ile hasadı gerçekleştirildi. Hasat sonucu elde edilen eserlerin sıkımı yapılarak lavanta yağı elde edilecek.

 

Mor ve mavimsi renklerde çiçekler açan aromatik bir bitki olan ve birçok alanda değerlendirilebilen lavanta bitkisi, insan bedeni için kıymetli tesiri bulunan bedelli içerikleri de bünyesinde barındırıyor.

 

HASADIMIZIN BEREKETLİ OLMASINI DİLİYORUM


Hasat hakkında konuşan Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz “ Kırcağız Mahallemizde daha evvelce 5 dekar toprağa dikimi yapılan 3 bin 500 adet lavanta fidesinin birinci hasadını gerçekleştirmenin memnunluğunu yaşıyoruz. Çeşitli alanlarda bedellendirilen lavanta bitkisi tıpkı vakitte vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebileceği alanlar oluşturuyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çalışanlarımız tarafından gerçekleştirilen birinci hasadımızın bereketli olmasını diliyorum” dedi.