Milas Belediyesi’ne ait arazilerde yetiştirilen 2 bin 257 adet tritikale ve fiğ kuru ot balyası da 198 kooperatif üyesine teslim edildi.
Tarım seferberliğinde öncü olarak Milas’ı tarımın başkenti yapmayı hedefleyen Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, tarımsal üretimin artırılması ve ürün çeşitliliğinin sağlanması amacıyla yaptığı desteklemelerle 2023 yılının ilk 7 ayında 1100 üreticiye ulaştı.
Her geçen gün artan tarım ve gıdanın stratejik önemi dolayısıyla Milas’ı tarım başkenti yapmayı hedefleyen Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana artan maliyetler nedeniyle üretim yapmakta zorlanan çiftçilerin ‘kara gün dostu’ oldu. İlçede yürütülen tarımsal faaliyetleri analiz eden Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü personeli; hibeli tohum, fide ve fidan dağıtımının yanı sıra Milas’ta üretilen ve katma değeri yüksek ürünlerin yurt içi pazarlarındaki tanıtımını yapıyor.
2023 YILININ İLK 7 AYINDA 1100 ÇİFTÇİYE ULAŞILDI
Milas Belediyesi bünyesindeki Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, 2023 yılının ilk 7 ayında 1100 üreticiye doğrudan ulaşarak desteklemelerde bulundu. 110 üreticiye yüzde 50 destekli 22 bin kilogram buğday tohumu, 69 üreticiye yüzde 50 destekli 4 bin adet meyve fidanı, 55 üreticiye ise yüzde 50 destekli 110 paket silajlık mısır tohumu dağıtıldı. Yerli tohum çalışmaları kapsamında belediye seralarında yetiştirilen 70 bin adet fide, başvuruda bulunan 300 kişiye dağıtılırken, yerli tohum çalışmaları kapsamında 400 vatandaşa, içerisinde 11 çeşit sebze tohumu olan tohum zarfları verildi. Milas Belediyesi’ne ait arazilerde yetiştirilen 2 bin 257 adet tritikale ve fiğ kuru ot balyası da 198 kooperatif üyesine teslim edildi.
78 üreticiye ağustos ayı sonunda yüzde 50 destekli 300 bin adet kışlık sebze fidesi dağıtımı yapılacak.
“TARIM MİLAS TOPRAKLARININ VAZGEÇİLMEZİ”
Tarımın Milas toprakları için çok önemli olduğunu dile getiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bereketli ve verimli Milas topraklarının farklı ürün türlerinin yetiştirilmesi için oldukça elverişli olması dolayısıyla Milas’ı tarım başkenti yapmak istiyoruz. Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, yıl boyunca çiftçilerimizi dinliyor, hibe programları gerçekleştiriyor. Bu ay sonunda 300 bin adet kışlık sebze fidesi dağıtımı yaparak 78 üreticimize bir nefes olmaya çalışacağız. Yüksek girdi fiyatları nedeniyle tarım yapmakta zorlanan üreticilerimize yönelik desteklemelerimiz devam edecek.” diye konuştu.