Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ydi. Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtlayan İnce, Güzelbahçe’nin acilen alternatif bir yola ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Radyo Trafik İzmir’de yayınlanan “Başkanlar Trafikte” programının bu haftaki konuğu Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ydi. Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtlayan İnce, Güzelbahçe’nin acilen alternatif bir yola ihtiyaç duyduğunu söyledi. İlçenin hastane eksikliğinin altını çizen Başkan İnce, sahil hattında yapılacak düzenlemelerle ilgili de önemli detaylar verdi.
'GÜZELBAHÇE’DE İLKLERİ YAPTIK'
Güzelbahçe’yi sadece balık restoranlarının değil, nitelikli okulların da olduğu bir ilçe olarak tanımlayan Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Özellikle trafiğin verdiği yoğunluktan kaçanlar Güzelbahçe'ye yerleşmeyi fırsat biliyor. Nüfusumuz 35 bini buldu. Güzelbahçe’deki enerji hiç bitmez.” dedi. Güzelbahçe’de 3. başkanlık dönemini geçiren İnce, hep ilkleri yaptıklarını ve daha önceki projeleri bitiren yönetim olduklarının altını çizerken, “Bir hastane bir de 24 buçuk metrelik yolu yapamadık.” şeklinde konuştu.
'MİTHATPAŞA CADDESİ TRAFİĞİ KALDIRAMIYOR'
Mustafa İnce, Mithatpaşa Caddesi ve Çevre Yolu’na paralel 75. Yıl Bulvarı ismiyle planladıkları yolun artık kaçınılmaz olduğunu kaydederken, ayrıntıları şu şekilde aktardı:
“Güzelbahçe’de özellikle hafta sonları bir trafik sorunu oluşmaya başladı. Mithatpaşa Caddesi artık bu trafiği kaldıramıyor. Ücretsiz olan çevre yolunu alternatif olarak kullanabiliyoruz. Ancak toplu ulaşım araçlarını kullananlar Mithatpaşa Caddesi'nden geçmek zorunda kalıyor. Bu nedenle ismi "24 buçuk metrelik yol" olarak kalan bir yol planladık. Çamlıçay Deresi'nden Narlıdere’ye kadar yapılacak yolun bizim sınırlarımız içindeki genişliği 24 buçuk metre, Narlıdere sınırları içinde kalan kısmı 15 metredir. Uzun yıllardır kamulaştırma için çalışıyoruz, yüzde 98’i bitti. Büyükşehir Belediyesi de yeni yol için çalışmalarını sürdürüyor. Son yapacağımız toplantıda Başkan Tunç Soyer ve bürokratlarıyla görüşeceğiz, yakın bir zamanda yolun imalatına başlanacak. Yarımadadan gelenler için Güzelbahçe trafiğini rahatlatmak bizim için bir görev. Büyükşehir Belediyesi de bir an önce bu yolu programa alacaktır. Seferihisar Kavşağı'ndan Ayşe Mayda Spor Tesisleri’ne kadar olan kısım ilk etapta açılırsa Güzelbahçe trafiğini rahatlatmış oluruz. Mithatpaşa Caddesi üzerinde çok fazla kaza meydana geliyor. Yeni yolun açılmasıyla cadde üzerindeki yoğunluk azalacak, böylece kazaların da önüne geçeceğimizi düşünüyorum.”
75. YIL BULVARI’NDA RAYLI SİSTEM VE BİSİKLET YOLLARI DA OLACAK
Narlıdere’ye kadar gelen metronun daha sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne kadar hafif raylı sistemle uzayacağını hatırlatan Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, Güzelbahçe'den geçecek raylı sistem hattının 24 buçuk metrelik yolun üzerinde olacağını bildirdi. İnce, “75. Yıl Bulvarı” adı verilecek yeni yolun üzerinde kesintisiz bisiklet yolunun da planlandığını ifade etti.
'KENT MERKEZİNE ULAŞIMIMIZ NİTELİKLİ'
Güzelbahçe’ye vapur seferlerinin sıklaştırılması konusunun da plan dahilinde olduğunu vurgulayan Başkan İnce, “Kent merkezine ulaşımımız, süresi bakımından nitelikli şekilde artıyor. Narlıdere Metrosu ile birlikte 2022'den sonra Bornova'ya daha hızlı geleceğiz. Yetki Büyükşehir Belediyesi’nde ancak Güzelbahçe için ‘Deniz Taksi’ler ilçeye hareketlilik katabilir.” diye konuştu.
GÜZELBAHÇE’YE YENİ PLAJLAR GELİYOR
Radyo Trafik İzmir dinleyenlerinden gelen soruları da yanıtlayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, sahil düzenlemesi yapılmadan BİSİM istasyonunun Güzelbahçe'ye gelme durumunun olmadığını belirtti. Bir talep üzerine “Güzelbahçe'de potansiyel varsa öğrenciler için üniversitelere servis kaldırma konusunda ESHOT ile iletişime geçebiliriz. Böyle bir talep ilk kez geldi, istek çoğalırsa gerekeni yaparız. İsteyen öğrencilerimizi ilçe sınırlarımız içerisinde ücretsiz olarak taşıyoruz. ‘Beleş Servis’ adı verilen araçlarla yıllardır öğrencilerimize katkıda bulunuyoruz.” diyen İnce, sahile yapılacak düzenleme için ise şu ifadeleri kullandı:
“Büyükşehir Belediyesi’nden ivedilikle 2 şey istiyoruz. Birincisi 75. Yıl Bulvarı’nın açılması, 2.’si ise sahil düzenlemesi… Bütün planlar bitti, bakanlığın onay vermesi lazım. Yürüyüş ve bisiklet yolları, yeşil alanlar, oyun ve spor grupları, nitelikli kent mobilyaları olacak. Sahilde dolgu olmayacak ama yeni plajlar oluşacak.”