• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 06 Eylül 2024 09:55

Nevzat Kanber Talep Etti: Bodrum'a Ait Tüm Gelir Kapıları Bodrum'a Teslim Etmelidir

Nevzat Kanber Talep Etti: Bodrum'a Ait  Tüm Gelir Kapıları Bodrum'a Teslim Etmelidir
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, geçen hafta yapılması planlan ve hakkında çeşitli iddiaların bulunduğu çöp toplama ihalesine ilişkin konuştu. Mandalinci, yönetmenlikte olan 5 yaş üzeri araçların ihaleye alınmayacağını söyledi

Bodrum Belediyesi'nin 2024 yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün  yapıldı. Konacık Mahallesi'nde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen meclis toplantısı zaman zaman gergin geçti.

voyage otel

 

11 maddelik toplantıda tüm maddeler oy çokluğuyla geçerken belediyeye ait arsaların satışı için encümene yetki verilmesini öngören madde tartışmaya neden oldu.

 

 

CHP grubu bu maddeye ‘evet’ oyu kullanırken AK Parti grubu ‘hayır’ oyu kullandı. Tartışma yaratan madde ile Bodrum Belediyesi, SGK ve vergi borçlarını ödeyebilmek amacıyla bazı taşınmazların satışını ön görüyor. Yapılan oylama sonucu 11 parselin satışını konusunda encümene yetki verildi.

 

Söz konusu bu maddenin gündeme alınmasıyla birlikte Ak Parti grubundan itirazlar yükseldi.  AK Parti grup oalrak bu maddeye ret oyu kullanacaklarını açıkladı. 

 

 

Konuya ilişkin söz alan  AK Parti Meclis Üyesi Nevzat Kanber, söz konusu arasların satışını eleştird. Kanber, "Bugün burada, yıllarca uyarmamıza rağmen kötü yönetilen, sorgusuzca borçlandırılan bir kamu kurumunun yani Bodrum Belediyemizin hesap kesim tarihine tanıklık ediyoruz. Ve kahroluyoruz. Çünkü; senelerce yaptığımız uyarıları dinlemediler. Savurganlıkla, gereksiz harcamalarla bu kötü tabloyla Bodrum halkını karşı karşıya getirdiler. " dedi. 

 

HALKIN BEKLEDİĞİ SORULAR

 

Gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Kanber,  yanıtlaması istemiyle Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye  bazı sorular sordu. Kanber, “Bu noktada yaşanan gelişmeleri yakından takip etmekle birlikte, sayın Tamer Mandalinci’nin hafta içi basın mensuplarıyla bir araya geldiği programda aktardığı noktaların hassasiyetini de anlıyorum. Fakat tüm yaşan bu sürece ilişkin elbette bizim de bir fikir beyan etmemiz ve Bodrum’un geleceğine sahip çıkmak adına kaçınılmaz olmuştur.  Yine bu konuda bazı soruların da yanıtlanması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum.  Bu bağlamda; Bu mülklerin satışı süreci nasıl güdeme geldi?  Sayın başkan yapılandırılmış borçlardan söz etti. Bu yapılandırılmış borçların ödemeleri neler yapılmadı sene boyunca?  Sene boyunca belediyenin elde ettiği gelirler borç ödemeye yetmedi mi? Mülk satarak nasıl bir çözüm geliştirmeyi planlıyorsunuz? Mülk satma dışında başka seçenek üzerinde çalışıldı mı? Yine ‘Bodrum Belediyesinin bütün mülkleri üzerinde haciz var açıklaması’ yaptı sayın başkan bu haciz yeni oldu? Şayet daha önce böylesi bir durum varsa neden bu noktada gerekli çözümler sunulmadı?” diye sordu.

 

“BODRUM'A AİT TÜM GELİR KAPILARI BODRUM'A TESLİM ETMELİDİR”

 

 Belediyenin borçlanmasında Ahmet Aras’ın etkisinin olduğunu belirten Kanber, Aras’ın kendi döneminde yapılan harcamalar konusunda meclise bilgi verilmesini talep ederek “ Ayrıca Son on yılda yapılan bu borçların nasıl Bodrum halkının üzerine yüklendiğini geçmiş dönem yöneticileri açıklamalıdır. Bu borcun hangi hizmetler karşılığında yapıldığını, Bodrum'a hangi hizmetleri kazandırdıklarını da açıklamalıdırlar. Yukarda sıraladığım sorular yaşanabilir bir Bodrum’u miras bırakma mücadelesinin bir gerekliliğidir. Son dönemlerde şehrimize yapılan saldırılarla birlikte doğamız, kültürel mirasımız ve günlük yaşamımızda ciddi sorunlar yaşamaya başladık. Bu sorunların üstesinde gelmenin kuşkusuz en önemli argümanı da şeffaf, yönetilebilir ve ekonomik alt yapısı itibariyle güçlü bir yerel yönetimdir. Bu bağlamda Bodrum Belediyesi’nin güçlü bir figür olarak  örgütlenmesi ve hizmet etmesini önemsiyoruz. Bu noktada hem kendi şahsım hem de partim adına gerekli desteği her daim vermeye hazırız..  Son olarak bu borçta büyük pay sahibi olan geçmiş dönem Belediye başkanımız Sn. Ahmet Aras başta Bodrum limanı olmak üzere, Bodrum'a ait tüm gelir kapılarını Bodrum'a teslim etmelidir.” Dedi.

 

ÇÖP İHALESİNİ SORDU BAŞKAN MANDALİNCİ YANITLADI 

 

Kanber, geçen hafta yapılması planlan ve hakkında çeşitli iddiaların bulunduğu çöp toplama ihalesine ilişkin de mecliste konuştu. Konuya ilişkin usulsüzlük iddialarına dikkat çeken Kanber, “Çöp araçlarının kiralanması ihalesini 8 yıldır almayı başaran firma dışında davet edeceğiniz yeni firmalar olacak mı yoksa bu eski araçlarla ve aynı firma ile devam etme ısrarını siz de gösterecek misiniz? Davet usulünde de olsa Gelir İdaresi Başkanlığının tebliğsinde açıkça belirtilen “çöp araçlarının 5 yaşını doldurmamış olması” şartına uyacak mısınız yoksa kanuna aykırı bir karara imza atıp mevcut firmanın borç içinde çırpınan belediyeyi soymasına müsaade edecek misiniz?” diye sordu.

 

Kanber’in sorusuna yanıt veren Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, usulsüzlüklere izin vermeyeceklerini ve yönetmenlikte olan 5 yaş üzeri araçların ihaleye alınmayacağını söyledi. Konuyu yakından takip edeceğini açıklayan Başkan Mandalinci, şartnamenin hızlanmaması nedeniyle ihalenin yapılmadığını belirtti ve yasal mevzuata uygun ihale yapılacağını  söz konusu davet usulü ihale olmayacağını  ifade etti.