Bodrum'da KHK ile 6 yıl önce ihraç edilen öğretmen görevine iade edildi. Annesinin ihraç edildiği tarihte anne karnında olan oğlu yapılan basın açıklamasına katılarak annesine destek verdi.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğretmen ihraçları protesto edildi. Bodrum Eğitim Sen tarafından Belediye Meydanı'nda gerçekleşen Eylemde öğretmenler ihraç edilen öğretmenlerin görevlerien iadeleri istendi. Burada yapılan basın açıklamasını ise Eğitim Sen adına Yüksel Okyay, yaptı. Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği üyemiz Ruken Ay'ın bundan 66 ay önce işinden haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edildiğini belirten Okyay, Ruken Ay'ın komisyon kararı ile işe iade edildiğini söyledi.
ÖLEN 17 KİŞİYİ GÖREVE İADE EETİLER!
Bodrum da hala iade edilmeyi bekleyen 4 eğitim emekçisinin olduğunu belirten Okyay, "AKP hükümeti OHAL’i fırsata çevirip on binlerce kamu emekçisini sorgusuz ve yargısız ihraç etti. Hükümet OHAL’i fırsata çevirerek on binlerce kamu emekçisini sorgusuz ve yargısız ihraç etti. Tüm itiraz yollarının kapalı olması itirazlara neden olunca ve AİHM’e on binlerce başvuru yapılınca bir oyalama mekanizmasına ihraç duyuldu ve “OHAL İşlemleri için İnceleme Komisyonu görevlendirdi. Komisyon üyeleri çifter maaş alıp zulüme devam ettiler. KHK’lar ile ihraç edilen 4.239 KESK’li işlemin iptali için komisyona başvuruldu. Komisyon aradan 5. 5 yıl geçmesine rağmen hala binden fazla dosya hakkında karar dahi verilmedi. Haklarında herhangi bir soruşturma dahi bulunmayan KESK li arkadaşlarımıza komisyonun verdiği ret kararlarını tanımıyor, protesto ediyoruz” dedi. Okyay, zaman kaybetmeden haklarında mahkeme kararı olmayan ret kararlarının iptal edilmesi ve öğretmenlerin tüm haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmesinin gerektiğini söyledi.
Haklarında görede iade kararı verilen 17 kişinin yaşamını yitirdiğine dikka çeken Okyay, “Ne acıdır ki, en az 17 kişi hayatlarını kaybettikten sonra ‘gidemeyecekleri’ görevlerine komisyon kararıyla iade edilmişlerdir. Bir kaç hafta önce, bir KHK’lı, 4 aylık bebeği olmasına rağmen, bayram günü kendini asarak intihar etti. Bir kez daha haykırıyoruz ki, geciken adalet adalet değildir. 100’den fazla insanımız ise ihraç sonrası yaşadıkları ağır sorunlar nedeniyle içine girdikleri çıkmazdan kurtulamayarak intihar etmişlerdir. RET edilen başvurulardan 344’ü Barış Akademisyenlerine ait olup, 50 dosya ise karara bağlanmayı beklemektedir” dedi.
RUKEN ÖĞRETMENİN AÇIKLAMALARI DUYGULANDIRDI
Bodrum’daki bir okulda sosyal bilgiler öğretmenliği yapan 39 yaşındaki Ruken Ay, altı yaşındaki oğlu ile birlikte geldiği eylemde yaptığı konuşa duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Ruken Ay konuşmasında “Boran’a sekiz aylık hamileydim, karnımdaydı. Bir gece vakti Resmi Gazete’de adım terörist olarak yazılarak ihraç edildim. Üzerinden altı yıl geçti, Boran bu kadar büyüdü. Ama ben işten atıldım neden atıldığımı bilmiyorum, işe döndüm neden işe döndüğümü de bilmiyorum. Muhtemelende öğrenemeyeceğim. O arada acılarımız, sıkıntılarımız, kayıplarımız oldu ama bir şekilde sizlerle birlikte dayanışma içerisinde olunca onları telafi edebildik. Acımızı azda olsa dindirebildik. Eğitim Sen’li 8 öğretmen ihraç edilmiştik. Bazı arkadaşlarımızın göreve dönüşü red edildi. O yüzden sevincimiz buruk. Onlarda göreve döndüğümüz zaman sevincimiz tamamlanacak. Bizim tek suçumuz kendi işlerinde kendi alanlarında öğrencilerini seven, okullarını seven hayatını mesleğine adamış olan öğretmenlerdik. Bizi yaklaşık 6 yıldır öğrencisiz bıraktılar. Gözyaşları içerisinde günlerimiz geçti. Bunların telafisi hiçbir şekilde olmayacak" diye konuştu.