• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 06 Haziran 2024 11:44

Oteller cep yakıyor: Kurban Bayramı’nda 5 gece konaklama fiyatları

Oteller cep yakıyor: Kurban Bayramı’nda 5 gece konaklama fiyatları
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ''Yurtiçi satışlarda bu yıl geçen yıla göre artış olduğu görülüyor. Özellikle deniz tatili planlayan aileler için bayramın okulların kapanmasına denk gelmesi önemli bir fırsat sunuyor."dedi

Bayram tatilinin 9 gün olmasının ardından rota Akdeniz’e çevrildi. 2.5 milyonun üzerinde kişinin seyahate çıkması bekleniyor.

Konuyla ilgili Hürriyete açıklama yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ''Yurtiçi satışlarda bu yıl geçen yıla göre artış olduğu görülüyor. Özellikle deniz tatili planlayan aileler için bayramın okulların kapanmasına denk gelmesi önemli bir fırsat sunuyor. Yurtiçinde Bodrum, Kemer, Marmaris, Side, Belek, Alanya, Çeşme tercih ediliyor. Antalya ve Ege’deki otel dolulukları şimdiden yüzde 80’leri buldu'' dedi.
 

voyage otel

Online rezervasyon yapılabilen internet sitelerinden derlenen bilgilere göre bayramda tatil bölgelerinde uygun fiyatlı 5 gecelik konaklama 2 kişi 1 çocuk için 11 liradan başlıyor. En lüks otellerde ise bu fiyatlar 500 bin lirayı aşıyor.

 

İşte bayramda konaklama fiyatları:
 


Antalya’da 5 gecelik konaklama 2 kişi 1 çocuk için ortalama 11 bin liradan başlıyor. Denize sıfır seçenekli bir otelde kalınmak istenirse de ortalama konaklama 25 bin liradan başlıyor. Antalya’da ultra lüks otelde 5 gece konaklamak ise 500 bin lirayı aşıyor.

 

Bodrum’da 2 kişi 1 çocuk için en uygun 5 gecelik konaklama apart otellerde öne çıkıyor ve fiyatlar ortalama 14 bin liradan başlıyor. Orta segment bir otelde fiyatlar ortalama 25 bin liradan başlarken, 5 yıldızlı en pahalı otelde ise fiyat 350 bin lirayı buluyor.
 

Marmaris’te ise 2 kişi 1 çocuk için 5 gece konaklama ortalama 14 bin liradan başlıyor. En lüks otelde konaklamak için ise 340 bin lira isteniyor. Ayrıca oda kahvaltı seçeneği ile 2 kişi 5 gece için ortalama 30 bin liraya butik oteller bulunuyor.

 

Çeşme’de en uygun fiyatlı pansiyon 2 kişi 1 çocuk için 17 bin 500 liradan başlıyor. Bölgenin en pahalı oteli ise 168 bin lira talep ediyor.

 

Fethiye’de 5 gece konaklama 14 bin liradan başlıyor, 300 bin lirayı aşıyor.

 

Mersin’de ise oteller 5 gece için 14 bin liradan başlıyor, lüks otellerde fiyatlar ortalama 60 bin lira bandında.