• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 13 Ekim 2024 13:44

Özel Erdoğan’a seslendi: Ben seçime hazırım AK Parti'nin adayı kim?

Özel Erdoğan’a seslendi: Ben seçime hazırım AK Parti'nin adayı kim?
CHP Lideri Özel, erken seçime hazır olduklarını ifade ederek, “Erdoğan adaylıktan kaçıyorsa gelecek sene kasımda bizim belirlediğimiz adayımızın karşısına geçemiyorsa, 'ben hazırım, iddialıyım. "dedi

CHP’nin İl Başkanları toplantısında konuşan CHP Lideri Özel, erken seçime hazır olduklarını ifade ederek,  “Erdoğan adaylıktan kaçıyorsa gelecek sene kasımda bizim belirlediğimiz adayımızın karşısına geçemiyorsa, 'ben hazırım, iddialıyım. CHP'nin adayı aslan gibi bir Cumhuriyet Halk Partili. Peki AK Parti'nin adayı kim?" ifadelerini kullandı.

voyage otel

 

Selçuk Arslan- BODRUM-Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanları toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcı Ensar Aytekin, partinin çeşitli illerinden gelen il başkanları katıldı. Toplantının basın açık bölümünde ilk olarak Genel Başkan Yardımcı Ensar Aytekin, söz aldı. Partinin iktidara yürüdüğü ifade eden Aytekin, İl başkanlarından bu yönlü çalışma yapmalarını istedi.

 

Daha sonra konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarında ilişkin   konuştu. Özel, "Biz Ekrem başkanımızla, Mansur başkanımızla övünç duyuyoruz. İkisinin ortak ifadesi şu; bizi erkenden aday tartışmasına çekmek kendi içlerindeki çatlakları önlemek istiyorlar Günü gelince bütün üyelerimizle oturur adayın kim olacağına karar verir, en doğru adayı belirleriz. Türkiye'yi içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarırız"diye konuştu.

 

 

'ERDOĞAN'A ERKEN SEÇİM  ÇAĞRISI

 

Adaylık tartışması üzerine Erdoğan'a seslenen   Özel, "Peki AK Parti'nin adayı kim?" diye sordu.  Özel,"Sayın Erdoğan seneye kasımda erken seçime varım demiyorsa ondan sonra bir daha erken seçim yapamayacak demektir. YSK'nın kararına göre bile ikinci dönemi ve bu dönemde 360 kişi oy vermeyecekse seçim öne alınamayacak ve aday olamayacak demektir. Erdoğan adaylıktan kaçıyorsa gelecek sene kasımda bizim belirlediğimiz adayımızın karşısına geçemiyorsa, 'ben hazırım, iddialıyım hadi bakalım Cumhuriyet Halk Partisi' diyemiyorsa ona aday lazım. Erdoğan kimi aday yapacak, damadı mı yapacak. Süleyman Soylu ya da Ali Yerlikaya'yı mı yapacak? Onların arasındaki kirli çamaşırları ortaya dökmekten mi korkuyor? Bugüne kadar herkes konuşuyor, CHP'nin adayı kim diye. CHP'nin adayı aslan gibi bir Cumhuriyet Halk Partili. Peki AK Parti'nin adayı kim?" Diye sordu.

 

 

 

Moral motivasyon yüksek anketlerde birinci olduklarını  belirten Özel, anketlere dikkat çekerek, "Yayınlanan 9 anketin 8'inde CHP 1'inci parti. Böyle bir partinin aday sorunu olmaz. Ama Türkiye'nin önemli büyükşehirlerini CHP'den alamamış hatta vermiş, CHP'nin aldığı seçimin mağlubuna aday bulmak zor olacak" dedi.

 

‘PARTİYİ KARITIRMAK İSTEYENLER VAR”

 

 

Parti içi çatışma iddialarına da değinen Özel, CHP'yi birbirine düşürmek isteyenler olduğunu ifade ederek, "CHP birbirine düşerse ben iktidarımı devam ettiririm diyenler partinin içine nifak sokmak için maddi manevi her imkanı seferber ediyorlar, fazlasını edecekler. İşte burada örgüt iradesine ihtiyaç var. Nifak tohumu saçan kötü niyetliler kim olursa olsun onları deşifre etmek, cezalandırmak, partili olmayan ama partili gibi davranan bir takım kişilerin bu partiye yaptığı kötülüğe izin vermemek de boynumuzun borcu. Adam bir önceki seçimde CHP'de yok, başka bir ittifakı desteklemiş şimdi gelmiş CHP'li olmuş Twitter'dan bize saldırıyor. Onların da alnını karışlamak hepimizin boynunun borcudur. Şu kadarını bilsinler ki bu parti evlatlarını, kendi genetik kodlarını bilir. Bu parti dışarıdan bir takım eski sağcıların sosyal medya operasyonlarıyla, basın iletişim bilmemneleriyle veya bizden görünen bir takım kişileri televizyona çıkarıp orada partinin içini karıştıranları gündeme alanlarla bu partinin gerçek evlatlarını birbirinden ayırmayı bilir. Birileri istediği kadar saldırmaya çalışsın onların gerçek niyetini biliyoruz."

Konuşmasının son bölümünde kadın cinayetlerine de değinen Özel, kadın cinayetlerinde yaşanan cezasızlık ve iyi hal indirimi üzerine iktidara yüklendi. AKP’nin cezasızlık politikasını nedeniyle katliamların yaşandığına dikkat çeken Özel, “şimdi çıkıp en ağı cezalar verilmelidir diyorlar. Zaten cezalar vardı, siz bunları indirdiniz. Mahkemede kravat takıp özgür diliyor. Öbür taraftan gidip eşini katlediyor. Bu iş böyle olmaz. İstanbul sözleşmesinden çıkmasaydık kadınlara ve çocuklara bir şey olmazdı” dedi.

 

ÖZEL: AMAÇ YOKSULLUĞU GÜNDEMDEN ÇIKARMAK

 

Meclise gelen kredi kartına “750 ₺ Savunma Sanayi Fonu ücreti” düzenlemesine ilişkinde konuşan Özel, düzenlemeye karşı olduklarını söyledi. CHP’nin savunma sanayisine karşı olmadığını ve savunma sanayinin desteklenmesinde her zaman katkı sunmaya hazır olduklarının altını çizen Özel, “ Ben sadece bu anketlerde bir durumunu toparlayacaksa diyordum. Meğerse para toparlayacakmış. Çıktı dedi ki çıktılar dediler ki bir kanun teklifi verdi. On iki maddeyi kanun teklifi savunma sanayi destek Konu teklifi. Bu konu para verildi. Bu parayla kendi grup başkanları Abdullah Güler söylüyor. Saygıdeğer meclis grubunu kendi milletvekili olmadığı için grup başkanlığı olan kişi diyor ki bu vergileri savunurken şöyle diyor. Biz İsrail'in bir sonraki hedefinin Türkiye olmayacağının garantisi yok. Savunma sanayinin güçlü olmalı, kanun çıkmalı. Şimdi, yirmi iki yıllık Türkiye'yi yönetiyorlar. Savunma sanayi orada hep çok güçlü olduğuyla övünüyorlar. İsrail bir Ekim günü idrak ediyorlar. Yedi Eylül geceleri bu kanun teklifi verildi. Bizler hepimizden yetmiş milyar TL toplayacaklarmış. Hemen bir yılda İsrail'e karşı güçlenelim. Burada Türkiye'deki tüm basın mensuplarının, tüm siyasetçilerin hafızaları tazelemek isteriz. Savunma sanayi sorununda üç milyar lira vardır. Iki bin on yedi günü iki bin on yedi tarihinde on Ocak günü Bu parayı, bu parayla döndüler karşılıksız ve geri dönüşümlü olarak parlak olmaya geldik. O gün Türkiye'de dolar düştü. Bugün otuz beş bin. Bugünkü parayla yani parayı dolar olarak bu kadar hiç değerlendir otuz beş otuz milyar kardeş. Çok net bir şekilde iki bin on yedide bu ülkeyi yöneten sizler savunma sanayimizin üç bankasını boşaltıp yöneticisi o zaman Yine Cumhurbaşkanı ama ikinci başkanı damat olan varlık geri dönüşümsüz şimdi tekrar bizden savunma sanayi ve İsrail'le ilgili fark etmeyin. Bakın her göre üç yüz sekiz yağ aldık bir dörtte. Yüz, yüz bin lira gibi kredi kartlarından yedi yüz elli lira. Bu arada kredi kartlarının yüzde yedisi Türkiye'de yüz yirmi altı milyon lirası var. Bunların altmış iki milyon yedi bin lira üstünde kredi kart yüzde ellisi bu kapı amaçlıdır. Bak katılmıyorum. Her ay artırıyor, her ay arttırıyor. Ya vergi bu vergi. Harcamadan alınmaz kazanandan alırız. Krediyi verenden alacağına alandan vergi almayacaklar. Alınmamış krediler alın diyen harcamasını kayıt içinde yapmış, bankanın güvenliği daha önce borcunu aksatmamışların her ayağında duruyorlar alışveriş yapma olasılığından ben yapmadım. Borç almamaktır Adam çekiyor. Bir alışveriş yapıyor. Aldırmadım ben sizi zaten. Krediyi verenin kredi kazançlarından vergi vermesi lazımken krediyi çekenin halen daha çekmediği krediden vergi alınır. Inanmayın iki amaç var. Biz gündemi kalkıp, yoksulluğu sokuşturmamak, cambaza bas değil parayı çektik. Bugün yapmaya çalıştıkları iş İsrail savaşını konuşup yoksulluğu, işsizliği, güvencesizliği, hayat pahalılığı konuşma varken bir de şehrimizden yeni paralar almaya çalışıyorlar”dedi.

 

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak sürdü. Toplantıda CHP’nin yeni dönem çalışmaları ele alınacak.