• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 21 Ekim 2024 11:43

Pınarlıbelen Etrim Köyü Panayırı’na Yoğun İlgi

Pınarlıbelen Etrim Köyü Panayırı’na Yoğun İlgi
Bu yılki panayırda, köy kadınlarının emekle hazırladığı yerel ürünler ziyaretçilere sunuldu. Taze köy ekmeklerinden organik reçellere, el yapımı geleneksel ürünlerden doğal sebze-meyvelere kadar pek çok ürün, katılımcıların beğenisini topladı.

Bodrum Rotary Kulübü’nün 2014 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği Pınarlıbelen Etrim Köyü Panayırı, bu yıl da büyük bir başarı ile tamamlandı. 20 Ekim 2024 tarihinde Etrim Köyü’nde gerçekleştirilen etkinlik, yerel halkın ve ziyaretçilerin yoğun katılımıyla coşku dolu anlara sahne oldu.

voyage otel

 

Bu yılki panayırda, köy kadınlarının emekle hazırladığı yerel ürünler ziyaretçilere sunuldu. Taze köy ekmeklerinden organik reçellere, el yapımı geleneksel ürünlerden doğal sebze-meyvelere kadar pek çok ürün, katılımcıların beğenisini topladı. Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını desteklemek ve köy ekonomisine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, bölge kadınlarının önemli bir kazanç elde etmesine olanak tanıdı.

 

2014 yılından bu yana düzenlenen panayır, sadece yerel üretimi desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve kadınların ekonomik güçlenmesi açısından da büyük bir rol oynamaya devam ediyor. Halk oyunları gösterileri ve çeşitli eğlencelerle renklendirilen panayır, katılımcılara hem alışveriş hem de keyifli bir gün geçirme fırsatı sundu.

 

Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Şehval Öztürk ‘Bodrum Rotary Kulübü olarak, bu anlamlı etkinliğe katkı sağlayan herkese  özellikle Bodrum Kaymakamımız Sayın Mustafa Çit ve eşine katılımlarından ötürü,Muğla Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a ve Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Tamer Mandalinciye teşekkür ediyor ve bölge kadınlarının ekonomik gücünü artıracak projelerde daha birçok başarıya imza atmayı hedefliyoruz’ dedi.