• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 25 Ağustos 2024 12:40

Sanatı ve Sanatçıyı Kucaklayan Mekan:MARİN RİSTO YALIKAVAK

Sanatı ve  Sanatçıyı Kucaklayan Mekan:MARİN RİSTO YALIKAVAK
Bodrum'da bu yaz kapılarını açan Marin Risto Yalıkavak, özenle seçilmiş sanat koleksiyonları ile gastronomi deneyimini farklı bir konsepte dönüştürüyor.

Türkiye'nin en heyecan verici turizm şehri Bodrum'un popüler tatil destinasyonu Yalıkavak Marina’da, restoran deneyimini yaratıcılık ve sanatla buluşturan yeni bir mekana ev sahipliği yapmaya başladı. Elçin Sümer'in sanat yönetimini üstlendiği Marin Risto Yalıkavak, ulusal ve uluslararası sanatçıların seçkin koleksiyonlarını, restoran tasarımında kullanarak bir ilk'e imza attı. Yazılım sektörünün yakından tanıdığı iş insanı Ali Güzel ve İstanbul'daki "Marin Gurme" işletmelerinin sahibi Ceyhun Ocak tarafından 2024 yaz sezonunda açılışını yapan Marin Risto Yalıkavak, mekan tasarımını sanat ile zenginleştirerek gastronomi-kültür ve turizm buluşmasını hayata geçirdi.

voyage otel

 

FARKLI DİSİPLİNLERDEN 10 SANATÇININ KOLEKSİYONU MARİN RİSTO’DA

 

Yalıkavak Marina içerisindeki eski yağhane binasını keyifli bir bar-restorana dönüştürdüklerini belirten Ali Güzel, mekanı aynı zamanda sanat ve sanatçıların kullanımına da açtıklarını anlattı. Küratörlüğünü Elçin Sümer'in yaptığı Marin Risto'nun, aynı zamanda bir sanat galerisi formunda tasarlandığını söyleyen Güzel, halihazırda mekanda 10 farklı sanatçının toplam 47 parçadan oluşan koleksiyonunu sergilediklerini, bu sayının kısa zamanda 70'e çıkarılacağını ifade etti.

 

Marin Risto'nun tarihi taş duvarlarında restoran mimarisiyle entegre bir şekilde eserleri sergilenen sanatçılar arasında; Ekrem Yalçındağ, Elif Tutka, Akgün Manisalı, Alper Sümer, Ceylan Dökmen, Deniz Pireci, Liz Georgi, Lydia Petunia, Tdow Thomas ve Tuba Elmas gibi isimler yer alıyor. Marin Risto'nun misafirlerine, farklı disiplinlerden ve alanında benzersiz sanatçıların eserlerini satın alma şansı da sunuluyor.

 

 

Yöresel eşlikçisi lezzetler ile bütünleşen geniş şarap kavı, özenle hazırlanan kokteyl reçeteleri, imza tabakları, müzik ve eğlence anlayışı ile daha şimdiden Bodrum Yalıkavak'ın ikonik buluşma noktalarından biri olarak gösterilen Marin Risto, sanata ve sanatçıya yaklaşımıyla da Bodrum'un kültür ve sanat turizmine katkıda bulunmaya hazırlanıyor.