• Nevavprestij
GÜNCELHaber Girişi : 05 Ocak 2023 17:00

SES İzmir Şubesi: İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz

SES İzmir Şubesi: İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz
SES İzmir Şubesi, örgütlü olduğu birçok hastanede kamu emekçileri maaşlarına yapılan yüzde 25+5'lik zamma ilişkin basın açıklaması düzenledi.

SES İzmir Şubesi, örgütlü olduğu birçok hastanede kamu emekçileri maaşlarına yapılan yüzde 25+5'lik zamma ilişkin basın açıklaması düzenledi.


Alsancak Devlet Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastaları Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eş zamanlı açıklamalar gerçekleştirildi.

 

Yüzde 30 olarak açıklanan zamma tepki gösterilen açıklamada, “TÜİK’in saçma sapan rakamlarına göre değil, insanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz” denildi.

 

“OYALAMA DEĞİL EMEĞİMİZİN HAKKINI İSTİYORUZ”


Sermaye büyürken emekçilerin ücretlerinin açılık ve yoksulluk sınırının altında kaldığı hatırlatılan açıklamada, “Asgari ücret tek kişinin asgari yaşamasını sağlayan ücrettir ama bizim ülkemizde asgari ücretle emekçi ev geçindiriyor ve tüm kamu emekçisinden asgari ücret bandında yaşamın sağlanması bekleniyor. Emek ucuzladıkça ucuzluyor, vergi dilimi belirlenirlerken emekçiye cesur olan hükümet, sermayeden vergi alırken dikkatli, şefkatli davranıyor. Artık yeter! Oyalama değil emeğimizin hakkını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Gerçek enflasyon karşısında yüzde 30’luk zammın geçinebilmek için yeterli olmadığı dile getirilen açıklamada, “Yoksulluk sınırı 26 bin olarak açıklanırken bunun altında bir ücret kabul edilemez. İnsanca yaşamamıza yetecek, yoksulluk sınırı üzerinde bir ücret tüm çalışanların hakkıdır” denilen açıklamada talepler şu şekilde sıralandı;

 

Çalışırken aldığımız her türlü ücret emekliliğimize yansıtılsın

Kamuda en düşük ücret yoksulluk sınırına yükseltilsin

Vergi dilimi soygununa son verisin yüzde 10 ile vergi sabitlensin

Sermayeden vergi alınsın (servet vergisi alınsın) 

Gerçek bir toplu sözleşmenin önü açılsın

Hükümet sendikaları kriminalize etmekten vazgeçsin.