• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Eylül 2024 11:51

Soma Maden İşçilerinden Bodrum’da Eylem

Soma Maden İşçilerinden Bodrum’da Eylem

Manisa’nın Soma ilçesinde işten çıkarılan maden işçileri, sendikalı oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia ederek, çalıştıkları FERNAS şirketinin Bodrum’daki Cape Bodrum Luxury Oteli önünde eylem ve basın açıklaması yaptı. İşçiler, “Bize üç kuruş maaşı çok görenlerin nasıl bir oteli olduklarını ve nasıl bir ortamda yaşadıklarını görmeye geldik. Bir aylık maaşımızla bu otelde bir gün bile tatil yapmamız hayal” ifadelerini kullandı.

voyage otel

 

“Sendikaya Üye Olduk, İşten Çıkarıldık”

 

Eylemde konuşan işçilerden Cengiz Gürson, sendikalı oldukları için işlerine son verildiğini belirterek, “Dört yıldır bu şirkette çalışıyordum. Sadece çalışma koşullarımızın iyileştirilmesini ve sendikalı olmayı istedik. Bu bizim suçumuzsa, bu suçu kabul ediyorum” dedi.

 

“Nasıl Bir Ortamda Yaşadıklarını Görmek İstedik”

 

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası üyesi Özay Karakuş, Soma’dan Bodrum’a gelerek seslerini duyurmak istediklerini ifade etti. Karakuş, “Biz bu otelde hiç tatil yapmadık, işçiler bu lüks içinde yaşamayı hayal bile edemez. Bizi borca ve açlığa mahkûm ettiler, işçiler psikolojik sorunlar yaşıyor, aileler boşanma noktasına geldi” dedi.

 

“Bir Aylık Maaşla Bu Otelde Tatil Mümkün Değil”

 

Dev Yapı İş Muğla Temsilcisi Güney Şirin, maden işçilerinin haklarını almak için seslerini duyurmaya çalıştıklarını vurguladı. “Bu işçi kardeşlerimiz aldıkları bir aylık maaşla bu otelde bir gün bile tatil yapamazken, işçilerin sırtından lüks bir yaşam kuranlar burada rahatça yaşıyorlar” diye konuştu.

Eylem, “Maden İşçisi Yalnız Değildir” sloganları ve alkışlarla sona erdi.

Kaynak: Anterhaber.com