Sönmez, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılını kutladığımız bu önemli yılda da Türkiye'deki gençlerin istihdam olanaklarını artırmak ve eğitimlerini güçlendirmek üzere hayata geçirdiğimiz projeye hız kesmeden devam edeceğiz”
Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı (İKGPRO) paydaşlığında hayata geçirilen “Veriyle Gelecek Projesi” kapsamında “ne istihdamda ne eğitimde” olan 80 genç, veri bilimi alanında uzmanlaşmak üzere eğitimlere katıldı.
TÜRKONFED, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı'nın sözleşme yöneticisi, İŞKUR'un operasyon faydalanıcısı olduğu Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) kapsamında hayata geçirilen “Veriyle Gelecek” projesinde 80 gence eğitim verildi.
Toplamda 742 başvuru arasından uygun görülen 80 aday, dört grup halinde 120 saat süren yüzyüze veri bilimi eğitim programına katıldı. MEB/Üniversite onaylı sertifikaların sahibi olacak katılımcıların arasından başarılı olan 20 kişinin işbaşı eğitimlerine başlaması planlanıyor. Tüm katılımcılar İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından desteklenecek ve kariyer koçları tarafından Kişisel Aksiyon Planları (IAP) hazırlanacak. Gençler ayrıca IAP'lerine göre iş görüşmelerine, iş kulüplerine, seminerlere, istihdam fuarlarına ve kariyer günlerine katılacak.
Dijital kariyer fuarında startup kurucuları ve üst düzey yöneticilerle buluşan adaylar, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek webinarlara katılarak iş liderleriyle etkileşime girecekler.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılını kutladığımız böylesine önemli bir yılda, TÜRKONFED olarak ‘Hayalimizdeki Türkiye'nin teminatı olarak gördüğümüz gençlere yönelik hayata geçirdiğimiz projenin geldiği noktayı görmekten mutluluk duyuyoruz. Hibe programını, Cumhuriyetin 100'üncü yılında ‘ne istihdamda ne eğitimde' olan 100 gencin kapsamlı ve bütüncül işgücü piyasası tedbirleri yoluyla istihdam edilebilirliğini artırmak ve işgücü piyasasına katılımlarını desteklemek hedefiyle başlatmıştık. Şimdiden 80 gencin hayatına dokunduk. Bundan sonraki süreçte de öncelikli çalışma alanlarımızın başında eğitim gelecek. Çünkü biliyoruz ki dünyada şekillenmekte olan yeni ekonomik mimariye entegre olmamızın ön koşulu gençlere fırsat eşitliğini sağlamaktan geçiyor. Bu fırsat eşitliği de gençlere yeni çağın becerilerini kazandıracak iyi bir eğitimle mümkün. Projemiz kapsamında verilen veri bilimi eğitimiyle gençlerimize iş dünyasına ve topluma değer katarak, stratejik kararlara yön verebilmeleri için veri analizi öğretiliyor” dedi.