• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 07 Ekim 2024 16:49

Yorgancılar: İzmir cari açık vermeyen tek il konumunda

Yorgancılar: İzmir cari açık vermeyen tek il konumunda
EBSO YK Başkanı Ender Yorgancılar, özel bir otelde iş dünyasıyla buluştuğu toplantıda İzmir'in cari açık vermeyen tek il konumunda olduğunu söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yönetim kurulu, üye olan iş dünyasını bilgilendirmek, ekonomide güncel konuları görüşmek ve iş dünyasının fikirlerini dinleyip taleplerine yer vermek için özel bir otelde saat 14.00'te buluştu. Görüşmelere EBSO Yönetim Kurulu (YK) Başkanı Ender Yorgancılar, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) YK Başkanı Erol Diren, EBSO YK üyeleri ve birçok iş dünyasından üye katıldı.

voyage otel

 

Sorunlara birliktelik atağı


EBSO YK Başkanı Ender Yorgancılar, "Sorunları çözmek ve yerelde bir takım toplantılar yapmak için Kemalpaşa'dan başlatıp diğer ilçelerimize uzanan sorunlara kulak açıyoruz. Ben bugün buraya gelirken odamızın tüm birimlerini de davet ettim. Teşvik müracaatımız için de, üyelerin konusu, aklınıza gelecek her sorunla ilgili yetkili kişilerin de desteğiyle yanımızdalar ve sorularınızı çözmek, cevaplandırmak için buradalar" dedi.

 

 

STK dayanışması


 İzmir'de STK'nın birlikteliğine dikkati çeken Yorgancılar, "İzmir'de çok uyumlu bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) dayanışmasını sağladık. Bunun faydasını da geçmişte çok gördük. İzmir'in geleceğiyle ilgili ortak doğruyu bulmak için çaba sarf edilmiyordu. Ticaret Odası, Borsa, TÜMSİAD, ESİAD ve diğerleriyle birlikteyiz, ortak olarak çok büyük eserler çıkardık. Bunlar arasında Dikili Jeotermal tesisini kurduk. Burada ise 2 ay içerisinde sayıldı. Hem sanayi tesislerinin hem de tarım üretimi tesislerinin yapılmasına elverişli. Eskiden İzmir Enternasyonal Fuarı'na büyük bir heyet geliyordu ve Ticaret Odası'na, ihracatçılara tek tek ziyaret etmek zorunda kalıyordu. Bizler de bunu fuarın ilk günü ortak bir yerde, yurt dışından gelen tüm heyeti bir arada karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

İzmir cari açıktan uzak


Başkan Yorgancılar, kayıt dışı çalışmaları tekrar dile getirirken İzmir'in cari açık vermeyen bir il olduğunu şu sözlerle açıkladı: "Organize sanayi bölgeleri, kayıt dışı çalışmaların da önüne geçmiş oldu. Kınık, Bergama, Dikili, Aliağa, Menemen, Kemalpaşa, Atatürk, Bayındır, Buca, Ödemiş ve diğerlerine bakıldığında, İzmir'de 17 OSB'nin 14'ünü EBSO kurmuş. Bundan büyük gurur var mı? Bu gururun sonucunda ise İzmir ve sizin gibi sanayiciler, yıl bazında yapılan ihracat, bizim ithalatımızdan 5 milyar dolar fazla. Yani İzmir, cari açık vermeyen tek il konumunda. Türkiye bunu yapabilseydi, asla cari açık vermeyecekti."