• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 11 Temmuz 2024 14:30

Yunan adaları Bodrum turizmine darbe vurdu! Yüzde 20'lik daralma var

Yunan adaları Bodrum turizmine darbe vurdu! Yüzde 20'lik daralma var
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, geçen yılın aynı dönemine göre iç pazarda yüzde 20'lik daralma olduğunu söyledi

Bodrum'da turizmi iyi günler geçirmiyor. Haraketliliğe rağmen esnaf ve turzimciler beklendikleri bir sezon geçirmedikleri yönünde beyanklarda bulunuyorlar.

voyage otel

 

Yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulunan Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "Bodrum'a gelen yabancı misafir oranlarına bakıldığında geçen yıla göre, son 6 aylık verilere göre yüzde 11'lik bir artış var. Hava yoluyla 325 binin üzerinde yabancı yolcu geldi. Deniz yoluyla ise 46 binin üzerinde yabancı turist geldi. Geçen sene aynı döneme göre de yüzde 30 artış gözlendi" dedi.

 

Diğer bir yandan Kurban Bayramı'nda iç pazarda olan artışın şu an yok denilebilecek seviyede olduğunu söyleyen Dengiz "Bu kapsamda, iç pazarda yüzde 20'lik bir daralma var. İlgili acentelerle yaptığımız görüşmeler sonucunda ciro bazında hedef yakalandı ama son dakika rezervasyonlarda azalma oldu. 5 yıldızlı otellerde yüzde 90 oranında, 3 ve 4 yıldızlı tesislerde ise yüzde 60-70 arasında bir doluluk var" diye konuştu.

 

 

KAPIDA VİZE  UYGULAMASI KAYBETTİRDİ

 

DHA'nın haberine göre, Yunan adalarındaki kapı vizesi uygulamasından olumsuz etkilendiklerini belirten Dengiz, "Bodrum pahalı algısı devamlı ön planda tutulmaya çalışılmaktadır. Yunan adalarıyla karşılaştırma yapılmasını doğal karşılıyoruz ama bunun iyi bir şekilde irdelenmesi gerekiyor" dedi.