• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 31 Temmuz 2024 14:41

Yüzlerce Göçmen Ölüme Terk Edildi....

Yüzlerce Göçmen Ölüme Terk Edildi....
Marmaris Bozburun İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı personeli ile müştereken yapılan takip neticesinde karada 40 düzensiz göçmen ve 12 göçmen kaçakçısı şüphelisi daha yakalandı.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun açıklarında seyreden ahşap tekne içinde çok sayıda düzensiz göçmen bulunduğu bilgisi sonrası Sahil Güvenlik uçağı tarafından hareket halindeki teknenin yeri tespit edildi.

voyage otel

 

 

Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekipleri Sahil Güvenlik Uçağı, Sahil Güvenlik Gemisi ve Sahil Güvenlik Botları tarafından hareketli ahşap tekne durduruldu. Ahşap tekne içerisindeki yapılan aramada 33 düzensiz göçmen (beraberinde 12 çocuk) ve 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Olay ile bağlantılı olarak Marmaris Bozburun İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı personeli ile müştereken yapılan takip neticesinde karada 40 düzensiz göçmen ve 12 göçmen kaçakçısı şüphelisi daha yakalandı.

 

Öte yandan  Fethiye ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına can salları içinde geri itilen 30 düzensiz göç men kurtarıldı.