• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 25 Eylül 2024 14:45

zeytinliğe inşa edilecek otelin sahibi eski bakan çıktı

zeytinliğe inşa edilecek otelin sahibi eski bakan çıktı
Bakanlık’tan ilk olarak 85 oda kapasiteli 1 yıldızlı turizm konaklama tesisi için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı alan şirket projeyi revize ederek 96 oda kapasiteli 4 yıldızlı turizm konaklama tesisi için yeniden başvuru yaptı.

İZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hebil Bodrum Ortaklığı tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesinde inşa edilmek istenen otelle ilgili ikinci kez çevresel etki değerlendirme süreci başlattı.

voyage otel

 

Bakanlık’tan ilk olarak 85 oda kapasiteli 1 yıldızlı turizm konaklama tesisi için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı alan şirket projeyi revize ederek 96 oda kapasiteli 4 yıldızlı turizm konaklama tesisi için yeniden başvuru yaptı.

 

Proje kapsamında, deniz manzaralı bölgeye 12 standart oda, 2 Bedensel Engelli 1+1 Suit ünitesi, 26 adet 1+1 Suit ünite ve 56 adet 2+1 Suit ünite yapılması planlanıyor. Ortaklık, bu proje için 116 milyon TL bütçe ayırdı.

 

 

İFRAZLA ZEYTİNLİK GİTTİ ARSA GELDİ

 

Öte yandan başvuru sürecinde ortaklık otelin dikilmek istendiği 34 bin 149 metrekare büyüklüğündeki parselin ifraz işlemlerini yaptı. İfraz işlemleri ile birlikte parselin niteliği zeytinlikten arsaya döndü. Parselde zeytinlikler olmasına rğamen tapu kayıtlarındaki zeytinlik statüsü de sonlandırılmış oldu. Projeye onay verilirse ÇED sahasında yüzlerce zeytinlik kesilecek. ÇED sahası aynı zamanda, Önemli Doğa Alanı (ÖDA), Önemli Kuş Alanı (ÖKA), Önemli Bitki Alanı (ÖBA) içerisinde bulunuyor.

 


ESKİ BAKAN DA İŞİN İÇİNDE

 

Artıgerçek'in haberine göre Parselin sahipleri arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı ve Bayraktar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, MHP eski MYK üyesi, Volin Turizm’in sahibi Volkan Dudu, Mavi Beyaz Akaryakıt, Gülmar City Gross Şirketi ve çok sayıda patron yer alıyor. 2011 ve 2013 yıllarında bakanlık yapan Bayraktar 25 Aralık 2013’teki yolsuzluk operasyonları sonrasında görevden alınmıştı.

 

MUÇEP BODRUM: BODRUM’UN BAŞI BELADA, İŞGAL ALTINDA

 

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Sözcüsü Mirbahattin Demir, platformun yürütme kuruluyla hukuki mücadele konusunu masaya yatıracaklarını belirterek “Bodrum’un başı belada, işgal altında. Başımız dönüyor artık, saldırı ve işgal sayısı o kadar çok arttı ki hangisine koşacağımıza ve hukuk zemininde mücadele edeceklerimizi seçiyoruz. Bodrum’da Ankara’dan Milli Emlak adına geldiklerini söyleyen insanlar. Ve bir arazi buluyorsunuz onlar sizden komisyon alıyor ve arazi işlerinizi hallediyorlar. Mafyatik kişiler her yeri ele geçirdi. İşgal de sınırsızlık var ve hukuk yok. Mahkeme kararlarını dinleyen yok. Bodrum Belediyesi ses çıkarmıyor. Zabıtalar işgal edilen yerlere giremiyor. Son zamanlarda iktidar ortağı MHP’lilere tahsisler yapılıyor. Bütün tepeler ve topografya yerle bir ediliyor. İmdat diye bağırıyoruz. Bodrum’daki yok oluş derinleşiyor. Fakat hala umudumuzu koruyup hukuka olan inancımızla mücadele ediyoruz. Bu hukuk tanımazların rantçıların merkezi haline getirmek istenen Bodrum’u korumaya devam edeceğiz. Bu projede de zeytinliklere rağmen izin veriliyor, zeytinlikle ifraz işlemi ile bir anda yok olabiliyor. Biz Bodrum Kent Konseyi ve MUÇEP meclisi olarak zaten çok az sayıda olan arkadaşlarla hukuksuzluklara karşı çıkıyoruz. MUÇEP şimdiye kadar çok sayıda davayı kazandık ancak mahkeme kararlarına uyulmadı. 3 defa iptal ettirdiğimiz projeler bile lisansları yenilenerek yapımına devam ediliyor” dedi.